nieuws

Heineken lanceert nieuw bierglas Ellipse

Café

Heineken gaat de komende weken alle bierglazen in de horeca vervangen. Het nieuwe glas, de Ellipse, vervangt zijn voorganger Galaxy. Het nieuwe glas maakt volgens Heineken het tappen van een biertje eenvoudiger.

Heineken lanceert nieuw bierglas Ellipse

De Ellipse is niet alleen gebruiksvriendelijker maar ook lichter dan de Galaxy, meldt Heineken. Daarnaast zorgt het design ervoor dat het eenvoudiger is een goed biertje te tappen.

Het nieuwe standaard Heineken-bierglas geldt voor de hele horeca. Heineken gaat tot eind van het jaar 1,2 miljoen glazen vervangen. Vanaf begin 2011 zal de consument vrijwel overval de Ellipse tegenkomen, belooft Heineken.

‘We zijn continue bezig de beleving van tapbier te verhogen. Met de Ellipse zetten we hierin de volgende stap. In dit glas komen uitstraling, innovatie en kwaliteit samen. Zo kunnen ondernemers hun gasten nog meer bierbeleving bieden’, zegt Wouter Fijnaut, Directeur Horeca Heineken Nederland.

De Ellipse is verkrijgbaar in drie inhoudsmaten; 25 cl, 35 cl en 50 cl. Ook is het glas beschikbaar voor Heineken Extra Cold in 25 cl en 50 cl. De Ellipse zal de komende twee jaar wereldwijd worden ingevoerd door Heineken.

Reageer op dit artikel