nieuws

Horeca verdeeld over vrijere biermarkt

Café

Horecaprofessionals zijn verdeeld over het idee van Sjoerd Kooistra om kroegen verplicht bier te laten afnemen van verschillende brouwers. Kooistra opperde vorige week het plan om dit in de VS wettelijk vastgelegd beleid ook in ons land in te voeren

Horeca verdeeld over vrijere biermarkt

Uit een poll in de horecanieuwsbrief van Misset Horeca van maandag 7 april blijkt dat 48 procent het eens is om cafés te verplichten bier af te nemen van meerdere brouwers. 52 Procent kan zich niet vinden in de stelling.

Kooistra stelde in Het Financieele Dagblad dat er in ons land een vrijere biermarkt moet komen. ‘Er wordt wel gezegd dat de markt geliberaliseerd is, maar dat is niet zo. De markt is nog lang niet vrij’, aldus Kooistra, die bijval krijgt uit de branche zo blijkt uit reacties op het bericht op MissetHoreca.nl.

‘Ik ben voorstander van keuze bieden. Ik wil gewoon bier van verschillende brouwers tegelijk aan de tap, zodat de consument kan kiezen wat hij wil’, stelt Kooistra, die vindt dat de wetgeving naar Amerikaans voorbeeld moet worden veranderd. Dit houdt in dat cafés verplicht zijn bier van verschillende brouwers aan te bieden.