nieuws

Horecabaas afgeperst

Café

Een horecabaas is Zwolle is afgelopen zomer meerdere malen afgeperst. Een 31-jarige man stuurde de Zwolse caféhouder krantenknipsel van de geruchtmakende Haagse metselmoorden. De horecabaas moest volgens de afperser achterstallig loon overmaken.

Horecabaas afgeperst

Dat meldt DeStentor, nadat de zaak was voorgekomen bij de politierechter in Zwolle. De 31-jarige R.G. stuurde de krantenknipsels om de horecaman bang te maken. Deze moest volgens R.G. nog 1.500 euro loon overmaken van de vriendin van R.G.

Kopstoot
Aanleiding voor de afpersing was een mededeling van R.G.’s vriendin om te stoppen met werken bij het café vanwege een studie. Na een woordenwisseling met de kroegbaas belde de vriending R.G. Die kwam op bezoek en deelde onder dreigementen een kopstoot uit.

Spijt
Daarna begon R.G. zijn afpersingsactiviteiten. Voor de rechter vertelde hij spijt te hebben van zijn gedrag. De rechter legde R.G. een werkstraf op van 140 uur, een agressiecursus en een maand voorwaardelijke celstraf.

Reageer op dit artikel