nieuws

IJsbok lekkerste bockbier van land

Café

De IJsbok van de Stichting Noord-Hollandse Alternatieve Brouwers (SNAB) is afgelopen zaterdag in Lieshout verkozen tot het Lekkerste Bockbier van 2007.

IJsbok lekkerste bockbier van land

In het Bavaria Brouwerij café waren zo’n 120 proevers present om in totaal liefst 36 verschillende bokbieren ‘blind’ te proeven. In de finale moest de IJsbok afrekenen met vijf andere bieren. Hieronder ook de Ezelenbok.

Het tweede bokbier van de SNAB eindigde uiteindelijk op de vierde plaats. Tweede werd de Winterbok van Brouwerij De Molen, derde de op Texel gebrouwen Texels Bock. De Winterse Christoffel Bok van brouwerij St. Christoffel werd vijfde.

Namens de grote brouwers hield Amstel de eer hoog door als zesde te eindigen. Het Lekkerste Bockbier van Nederland wordt sinds 2001 georganiseerd. De eerste jaren bij verschillende biercafés, sinds vorig jaar is gekozen voor één finale, op één locatie.

Reageer op dit artikel