nieuws

KHN laat gevolgen rookverbod onderzoeken

Café

Koninklijk Horeca Nederland (KHN) laat onderzoek doen naar de effecten van het rookverbod op de omzet van vooral cafés, zalenverhuurders en discotheken. De resultaten van het onderzoek worden in de tweede helft van oktober verwacht.

KHN laat gevolgen rookverbod onderzoeken

De brancheorganisatie wil met het onderzoek inzicht krijgen in de gevolgen van het verbod voor de bedrijfsresultaten van de natte horeca.

Het onderzoek richt zich niet alleen op het rookverbod, maar ook op zaken die ermee samenhangen, zoals de slechte zomer, de aan- of afwezigheid van een aparte rookruimte, wel of geen terras en bedrijfsgrootte.

In juni voerde KHN ook een dergelijk onderzoek uit. Daaruit bleek dat horecaondernemers verschillende verwachtingen hadden over het rookverbod. Volgens de branche had dat onder meer te maken met de knelpunten die kleine horecaondernemers zagen. Met het grotere vervolgonderzoek wil KHN objectieve en betrouwbare cijfers verkrijgen over de effecten van het rookverbod.

Kijk hier voor onze speciale Rookpagina

Reageer op dit artikel