nieuws

Kinderarts: ‘Oud-en-nieuwfeesten schandalig

Café

Horecagelegenheden die bij nieuwjaarsfeesten gasten onbeperkt laten drinken voor een vast entreebedrag, zijn niet verantwoord bezig. Kinderarts Nico van der Lely van de alcoholpoli van het Reinier de Graaf Ziekenhuis in Delft betitelt deze horecafeesten als ‘schandalig’.

Kinderarts: ‘Oud-en-nieuwfeesten schandalig

De oud-en-nieuwfeesten zouden zorgen voor veel slachtoffers onder jongeren vanwege overmatig alcoholgebruik. In De Telegraaf klaagt Van der Lely over de horecafeesten waarbij gasten voor een vast bedrag onbekend kunnen drinken.

Van der Lely wijst onder meer op de afgelopen kerstdagen toen er ook dergelijke horecafeesten werden gehouden. ‘Elke dag is er de afgelopen dagen een kind binnengekomen op de poli met alcoholvergiftiging. In de jaren 2000 tot 2004 behandelden we een aantal kinderen per jaar’.

Zuipfeesten

De kinderarts vindt het onbegrijpelijk dat er weinig wordt opgetreden tegen deze, zoals hij dat noemt, zuipfeesten. Van der Lely: ‘De schade door alcohol kan negatieve gevolgen hebben voor de ontwikkeling van een kind’.

Van der Lely krijgt bijval van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid, de voormalige stichting STAP. Voorman Wim van Dalen in De Telegraaf: ‘We hebben het vaak over de veiligheid op straat tijdens oud en nieuw en dan staan we wel feesten toe waarbij je gratis map zuipen. Dat is bizar’.

Reageer op dit artikel