nieuws

La Place serveert biologisch bier van La Trappe

Café

La Place introduceert een nieuw biologisch biertje: Puur La Trappe. La Place serveert al langer biologische wijnen, maar PUUR is het eerste biologische biertje op de kaart.

La Place serveert biologisch bier van La Trappe

La Trappe bracht het bier begin juli voor het eerst op de markt. Een vertegenwoordiger van ‘moeder’ Bavaria liet zich tegenover een redacteur van Misset Horeca al eerder ontvallen dat het bier qua smaak wat aan de bittere kant is. ‘Een beetje zoals het vroegere Christoffel smaakte’, wordt hij geciteerd in de Misset Horeca van 25 juni.

Het bier komt net zoals de andere La Trappe bieren van het klooster Abdij O.L.V. van Koningshoeven. Met de komst van PUUR La Trappe breidt La Place haar biologische assortiment uit.

De naam PUUR is gekozen door de vader abt, vanwege de hoogwaardige en biologische ingrediënten. Er komen uitsluitend natuurlijke ingrediënten aan te pas zoals hop, gerstenmout en gist. Het water voor het bier komt uit de eigen bron van de abdij. Alleen als het bier in een Trappistenklooster onder het toezicht en de verantwoordelijkheid van de monniken wordt gebrouwen mag het ‘Trappistenbier’ heten.

Reageer op dit artikel