nieuws

Minder omzet maar meer winst voor AB InBev

Café

Bierbrouwer Anheuser-Busch Inbev heeft in het eerste kwartaal van dit jaar minder bier verkocht dan een jaar geleden. De brouwer schreef dat vooral toe aan moeilijke omstandigheden in de Verenigde Staten en Brazilië. Ondanks de lagere omzet steeg wel de winst voor belasting, rente en afschrijving met 6,5 procent tot 3,4 miljard dollar (2,3 miljard euro).

Minder omzet maar meer winst voor AB InBev

De hoge werkloosheid in de Verenigde Staten was slecht voor de bieromzet. In Brazilië hadden de ernstige overstromingen een negatief effect op de verkoopcijfers. Daar verloor de brouwer ook marktaandeel door de prijsverhoging eind vorig jaar, waardoor het prijsverschil met de concurrenten groter werd.

Dit jaar wil de brouwer van onder meer Budweiser en Skol flink investeren in marketing om zijn positie te versterken.