nieuws

‘Minister heeft oren naar rookplan KHN

Café

Minister Ab Klink zou oren hebben naar het nieuwe plan van Koninklijk Horeca Nederland (KHN) om per 1 januari 2008 een rookverbod in de horeca in te voeren met uitzondering voor de natte sector. Dat heeft KHN-directeur Jeu Claes verklapt op het Horeca Jaardiner eerder deze week.

‘Minister heeft oren naar rookplan KHN

De Telegraaf meldt dat de minister Klink van Volksgezondheid wel oren heeft naar het plan van KHN. ‘Ik heb deze week heel positieve signalen gehoord in Den Haag’, aldus Claes in De Telegraaf. Claes deed zijn uitspraak tijdens het Horeca Jaardiner van het Horeca Branche Instituut in het Noordwijkse Hotel Huis ter Duin.

Duidelijkheid

KHN overhandigde vorige maand het nieuwe rookplan aan minister Klink. Die gaf aan binnen afzienbare tijd terug te komen op het plan. In de branche is inmiddels grote behoefte ontstaan aan duidelijkheid. De internetredactie van Misset Horeca werd overspoeld met reacties op het nieuwe rookplan. Horecaondernemers willen zo snel mogelijk duidelijk.