nieuws

Nederlandse bierspecialiteiten cafés op wegenkaart

Café

De digitale revolutie vol iPads en apps ten spijt, nog steeds verschijnen er fraaie analoge zaken. Dé Bierkaart van Nederland bijvoorbeeld. Een oerdegelijke wegenkaart, waarop (onder meer) de belangrijkste bierspecialiteiten cafés staan.

Nederlandse bierspecialiteiten cafés op wegenkaart

Dé Bierkaart van Nederland heet het papieren kleinood. De naamgevers/bedenkers/makers zijn Frans Ruiter en Ron Rabouw, ook bekend als De Bierverbinding en bestuurders van PINT. Zij werkten er vele maanden aan. Het is een aan twee zijden bedrukte wegenkaart van Nederland.

Met aan de ene kant alle brouwerijen van Nederland, biermusea en bierfestivals. Op de andere kant bierspecialiteiten cafés en slijterijen met een groot assortiment speciaalbieren. De eerste bierkaart zal zaterdag 2 juli overhandigd worden in Nederlands biercafé ’t Arendsnest in Amsterdam.

Vanaf 3 juli (het Biermatinee in Oisterwijk heeft de primeur) is de kaart verkrijgbaar voor het publiek, daarna via de website. Rabouw en Ruiter zijn bierkenners bij uitstek. Samen willen zij speciaalbier naar een hoger niveau tillen. Het doel is om verbintenissen te leggen tussen brouwerij, horeca en consument.

Reageer op dit artikel