nieuws

Nieuw stadstrand Amsterdam zoekt horecaondernemers

Café

Amsterdam krijgt er een stadstrand bij. Op het NDSM-terrein in Amsterdam-Noord kunnen zonaanbidders vanaf juli op zeshonderd vierkante meter kiezelstrand genieten van het uitzicht over IJ. De gemeente zoekt nog creatieve horecaondernemers die zich willen vestigen op Strand Noord.

Nieuw stadstrand Amsterdam zoekt horecaondernemers

De gemeente zegt dat er de afgelopen jaren ongeveer twintig horecaondernemers zijn geweest met plannen voor het starten van een zaak langs het strand. De gemeente roept nog meer ondernemers op om hun plannen te melden, zodat er een keuze kan worden gemaakt.

‘Hoe het strand er precies uit komt te zien, hangt van de creativiteit van de ondernemers af. Wij zullen het gebied dan ook wat meer aankleden’, aldus stadsdeelvoorzitter Rob Post in Het Parool.

Strand Amsterdam Noord op het NDSM-terrein moet in juli open gaan. Het is de bedoeling dat de kale, strakke vlakte mensen moet trekken met interesse voor horeca en cultuur. Zwemmen in het IJ is niet mogelijk omdat het verboden is.