nieuws

Ook geheel rookverbod in België

Café

Ook onze zuiderburen moeten eraan geloven; in België geldt vanaf 2012 een algeheel rookverbod in de horeca. De Senaat heeft recent het wetsvoorstel daarover goedgekeurd.

Ook geheel rookverbod in België

Alleen de liberalen en de nationalistische partij Vlaams Belang keerden zich tegen het rookverbod. In Nederland geldt sinds 1 juli 2008 een rookverbod in restaurants en bars.

In België gold al een rookverbod in restaurants sinds januari 2007, maar voor cafés werd tot nu toe nog een uitzondering gemaakt. In zaken, groter dan 50 vierkante meter, mag gerookt worden mits een luchtverversingsinstallatie en een niet rokersgedeelte aanwezig zijn.

Deze laatste bepaling is niet van toepassing op zaken waarvan de oppervlakte kleiner is dan 50 vierkante. Daar mag nog gewoon in het café gerookt worden. In België was de laatste tijd veel discussie over het onderwerp. Met name voor het voortbestaan van de kleinere cafés werd gevreesd. De regering heeft nu toch besloten het verbod door te zetten, meldt Het Laatste Nieuws.

Reageer op dit artikel