nieuws

Oubaha dumpte 6.000 liter bier in riool

Café

Khalid Oubaha, pachter van de Drie Gezusters in Nijmegen, heeft zesduizend liter bier, goed voor 24.000 getapte biertjes, in het riool gespoeld. Dit op last van de brandweer, die tijdens een controle de horecaman wees op onveilige situaties in het bekende Nijmeegse horecabedrijf.

Oubaha dumpte 6.000 liter bier in riool

Het voorval gebeurde op 13 juli afgelopen jaar, één dag voor de start van de lucratieve Vierdaagsefeesten in de Gelderse stad. In De Gelderlander noemt Oubaha de noodgedwongen ingreep een forse strop.

Riool

Het weggespoelde bier kwam uit de koelinstallatie op de eerste verdieping van de Drie Gezusters. De stalen constructie, waarop twaalf biertanks staan, zou volgens berekeningen van de brandweer het gewicht van de volle tanks niet meer aankunnen. Dus kreeg Oubaha opdracht de tanks te legen.

Zesduizend liter verdween in het riool en sinds die dag zit er nog maximaal vierduizend liter in de tanks. Oubaha kreeg ook opdracht om het maximale aantal gasten terug te schroeven van 1400 naar 567.

Rechtszaken

Oubaha wijst naar Sjoerd Kooistra als verpachter van de Drie Gezusters om het probleem op te lossen. ‘Ik pacht de zaken inclusief alle installaties, de bar en inrichting. Kooistra is daarom aan zet en daar probeer ik hem al jaren via rechtszaken toe te dwingen’, aldus Oubaha.