nieuws

Pubs moeten wijzen op alcoholgevaar

Café

De Britse regering overweegt alle pubs te verplichten gasten met borden en teksten te waarschuwen om excessief alcoholgebruik tegen te gaan. Volgens minister van Volksgezondheid Caroline Flint zou de maatregel binnen twee jaar van kracht kunnen worden.

Pubs moeten wijzen op alcoholgevaar

Dat meldt Elseviersvoedingsmiddelenindustrie.nl. Naast de alcoholwaarschuwing in alle pubs in Groot-Brittannië denkt de Britse minister aan het verplichten van waarschuwingen op producten, zoals dat bij ons gebeurt op sigarettenpakjes.

Volgens BBC News is de drankenindustrie bereid mee te werken aan maatregelen om buitensporig alcoholgebruik tegen te gaan. Op zo’n tachtig procent van de flesjes en blikjes bier staat al een boodschap over verantwoord alcoholgebruik.

De British Medical Association (BMA) wil nog een stap verdergaan en wil naast een waarschuwing op de verpakking over het gevaar van excessief drankgebruik ook informatie over het aanbevolen maximum per dag aan alcohol en gestandaardiseerde informatie over de hoeveelheid alcohol die een product bevat.

Reageer op dit artikel