nieuws

Rechtbank neemt tijd voor Dudok

Café

De rechtbank in Maastricht heeft zes dagen uitgetrokken voor de behandeling van het fraudeproces tegen het Rotterdamse horecabedrijf Dudok. De rechtszaak begint maandag. De holding, vier directeuren en de leverancier van het kassasysteem die de fraude mogelijk maakte staan terecht.

Rechtbank neemt tijd voor Dudok

De directeuren hebben volgens justitie hun administratie slecht bijgehouden, onjuist belastingaangifte gedaan en valse urenlijsten en dienstroosters bijgehouden. Samen vormden ze volgens de beschuldiging een criminele organisatie.

Zwartwerken vormde volgens justitie de norm bij Dudok. Alle 1700 werknemers maakten zich daar schuldig aan. Tussen 2000 en 2003 werd zo 6,7 miljoen euro loon- en omzetbelasting ontdoken.

Dudok heeft vestigingen in Den Haag, Arnhem en Rotterdam. In Rotterdam is de keten met bekende namen als Café Brasserie Dudok, Floor, De Harmonie, Café Rotterdam, Las Palmas en de Cruise Terminal een van de grootste horecaketens.

Maandag begint de zaak met het voorlezen van de aantijgingen, op dinsdag worden getuigen gehoord. In de rest van de week is er tijd voor de requisitoiren en pleidooien. Op maandag 22 mei is de laatste zittingsdag. Naar verwachting doet de rechter begin juni uitspraak.