nieuws

Rookverbod: cafés willen naar rechter

Café

Een groep van zo’n tachttig Vlaamse horecaondernemers overweegt naar de rechter te stappen om het rookverbod in de Belgische horeca ongedaan te maken. De kroeguitbaters vinden dat het rookverbod discrimineert.

Rookverbod: cafés willen naar rechter

De groep militante horecabazen hebben zich verenigd in een groep. Ze vinden dat de Vlaamse branchevereniging hen niet voldoende ondersteunt. Het van de groet is om een gang naar de rechter te maken om zo het rookverbod van tafel te krijgen.

Asbakken terug

Horeca Vlaanderen en de ondernemersorganisatie UNIZO verdedigen onze belangen niet, dus moeten we het zelf doen. De grote organisaties informeren ons enkel over de wet in plaats van ze aan te klagen. Mij kost een rookverbod bijna de helft van mijn klanten, dus ik heb de asbakken terug gezet’, aldus Ivan van Poucke, uitbater van eetcafé New Kakadou in Tornhout en voorman van de actiegroep, die verder spreekt over ‘discriminatie’ als gevolg van het rookverbod.

Zie ook:

Antwerpse horeca zet asbakken weer terug (feb, 2007)

Reageer op dit artikel