nieuws

Rookverbod: uitbaters België dreigen met schadeclaim

Café

Maatschap Horecaclaim België dreigt naar de rechter te stappen. De maatschap roept horeca-uitbaters op om schadeclaims in te dienen vanwege het rookverbod.

Rookverbod: uitbaters België dreigen met schadeclaim

De Belgische maatschap is ontstaan uit de Stichting Horecaclaim Nederland.

Claim

Initiatiefnemer Frederick Matthaei van die laatste club verwacht dat 8 á 10.000 Belgische ondernemers een claim zullen indienen. ‘De situatie is vergelijkbaar met Nederland, waar drie jaar geleden ook een algemeen rookverbod werd ingesteld’, citeert De Gazet van Antwerpen uit zijn mond.

100 miljoen

In Nederland, zo lezen we verder, hebben meer dan 8000 horecaondernemers een claim ingediend, met een gezamenlijke waarde van meer dan 100 miljoen euro. Matthaei: ‘De Nederlandse regering heeft schuld bekend. Ze heeft het rookverbod voor de kleine cafés intussen versoepeld, omdat de kleine horecaondernemers nu eenmaal niet over de mogelijkheid beschikken om een aparte rookkamer in te richten.’

Meer over het Belgische rookverbod:

Reageer op dit artikel