nieuws

Seasons van KHN-voorman Glas dicht

Café

Seasons in IJmuiden sluit na twaalf jaar de deuren. De bekende uitgaansgelegenheid van cafévoorman Remco Glas van Koninklijke Horeca Nederland (KHN) maakt plaats voor een nieuw horecaconcept van Glas. Dit concept gaat zich meer richten op eten.

Seasons van KHN-voorman Glas dicht

Het concept van feestcafé Seasons is uitgewerkt, zo laat Glas weten in de IJmuider Courant. ‘Niet leuk, omdat Seasons toch ons kindje was’, aldus Glas in de lokale krant.

Glas vervolgt: ‘Maar feit is dat de horeca op dit moment onder druk staat. Als de klandizie terugloopt, moet je op een bepaald moment een keuze maken’.

De intrede van de euro, de ontwikkelingen rond het rookverbod en een andere manier van uitgaan en communiceren door jongeren zijn de voornaamste redenen om te stoppen met Seasons.

Hyves en Twitter

‘Met name door internet en dan met name Hyves en Twitter zie je dat grote groepen jongeren tevoren afspreken elkaar te ontmoeten in bepaalde uitgaansgelegenheden. Het klondert daardoor allemaal samen in de grotere discotheken. Onze klandizie halveerde zo ongeveer. Dat moet je accepteren dat het tijd wordt iets nieuws te gaan doen’, aldus Glas.

Hoe het nieuwe concept eruit gaat zien, is niet bekendgemaakt. Wel is duidelijk dat de nadruk meer op eten komt te liggen. Remco Glas runt Seasons samen met zijn vader en zijn broer Rick. Naast cafébaas is Glas sinds vorig jaar voorzitter van de sector Drankverstrekkende Bedrijven van KHN.

Reageer op dit artikel