nieuws

Sms-alert kroegbaas bij rookpolitie

Café

In toenemende mate waarschuwen café-eigenaren elkaar wanneer een controleur van het rookverbod in de horeca wordt gesignaleerd. Het gaat om een onderling opgezet systeem waarbij kroegbazen een sms krijgen wanneer een rookcontroleur in aantocht is.

Sms-alert kroegbaas bij rookpolitie

Dat meldt De Telegraaf. De ochtendkrant laat een kroegbaas aan het woord die bevestigt het systeem van sms-alarm. ‘Het doorgeven van controles wordt gezien als burgerlijke ongehoorzaamheid tegen een maatregel die alom niet wordt gepruimd’, aldus een Leidse kroegbaas in De Telegraaf.

Het gevolg van het waarschuwingssysteem is dat gealarmeerde kroegbazen snel de asbakken van tafel halen. Zo ontlopen ze boetes. Naast Leiden zouden er ook in Breda en Arnhem een soortgelijk georganiseerd alarmsysteem zijn.

Reageer op dit artikel