nieuws

Treurige omzetval grote discotheken

Café

Het gaat niet goed met de grote discotheken in ons land. De jongens van de superdisco’s ondergaan flinke verliezen. Dat blijkt uit de jongste uitgave van de Misset Horeca Top-100.

Treurige omzetval grote discotheken

Zo laat de Achterhoekse organisatie De Radstake een omzetdaling zien van maar liefst 9 procent. De opbrengst daalde van 5,6 naar 5,1 miljoen euro. Vooral City Lidy in Groenlo noteerde een teruggang. Disco Radstake in Varsseveld compenseerde de omzetval enigszins. Voor dit jaar verwacht De Radstake een omzetgroei van 8 procent.

Topdisco Alcazar Pleusure Village in Puttershoek zag de omzet kelderen van 3,7 miljoen euro naar 2,9 miljoen. De oorzaak van de daling ligt deels in de tegenvallende markt en deels door het verkopen van een bedrijfsonderdeel. Positief is de familie Van der Pligt over Alcazar Light, een disco van half acht tot kwart voor elf voor jongeren tussen 12 en 15 jaar.

Reageer op dit artikel