nieuws

Vierde kampioenschap paalzitten op terras van café

Café

Vanaf zondag 7 augustus heeft café De Bolle Olifant in Nieuw-Vennep weer een bijzondere attractie op het terras. Dan gaat namelijk op die plek de vierde editie van het Haarlemmermeers kampioenschap paalzitten van start.

Vierde kampioenschap paalzitten op terras van café

Drie kandidaten bestijgen op zondag 7 augustus om 18.00 uur hun palen om daar waarschijnlijk pas weken later vanaf te komen. Vorig jaar bleef de winnaar 23 dagen zitten.

21 dagen

Om de eindstrijd, de finale tussen de twee laatste paalzitters, spannend te maken, zijn de regels aangescherpt. De deelnemers mogen maximaal 21 dagen verblijven in hun ‘paalhuisje’ van 90 bij 90 centimeter.

30 centimeter

Na die drie weken moeten de finalisten de rest van hun wedstrijd uitzitten op een plankje van 30 bij 30 centimeter. Tezamen willen de paalzitters veel geld ophalen voor goede doelen. Vorig jaar werd ruim 33.000 euro ingezameld, voor dit jaar is die lat hoger gelegd.