nieuws

Voortaan van kroeg naar kroeg met Tukki

Café

De Amsterdamse nachtburgemeester dj Isis introduceert vrijdagavond de Tukki, het nieuwe vervoermiddel van het Amsterdamse vervoersbedrijf GVB. Met zes tuktuks wil de GVB het uitgaanspubliek vervoeren van Leidseplein naar het Rembrandtplein en de Pijp.

Voortaan van kroeg naar kroeg met Tukki

Tukki rijdt vanaf vrijdagavond tot en met 30 oktober op vrijdag- en zaterdagavond van 22.00 uur tot 3.00 uur. Vanwege de introductie van dit vervoermiddel rijdt Tukki dit weekeinde gratis van plein naar plein tussen de drie drukste uitgaansgebieden. De tuktuks zijn bedoeld als aanvulling op het bestaande nachtnet van de GVB-bussen, die alleen via het Centraal Station langs de pleinen rijden.

Het project, waarin het GVB samenwerkt met de Tuk Tuk Company, wordt medegefinancierd uit het Innovatiefonds OV van de Stadsregio Amsterdam. Dit fonds is ingesteld om opgelegde boetes aan vervoersbedrijven terug te laten stromen naar de reiziger. Hierdoor betalen nachtbrakers voor een enkeltje met de driewielertaxi 3 euro.

Reageer op dit artikel