nieuws

Winststijging brouwer Anheuser-Busch

Café

De Amerikaanse brouwer Anheuser-Busch, bekend van het biermerk Budweiser, heeft in het derde kwartaal een nettowinst gemaakt van 638 miljoen dollar tegen 505 miljoen dollar een jaar eerder. Dat maakte het concern woensdag bekend.

Winststijging brouwer Anheuser-Busch

Anheuser-Busch kon profiteren van lagere kosten en een verbetering van de productiviteit. De omzet steeg van 4,09 miljard dollar naar 4,28 miljard dollar. De winst per aandeel kwam uit op 82 dollarcent tegen 65 cent een jaar eerder. Analisten gingen in doorsnee uit van een winst per aandeel van 81 cent op een omzet van 4,24 miljard dollar.

Het concern heeft bijna de helft van de Amerikaanse biermarkt in handen. Het Europees Hof van Justitie oordeelde vorige week nog dat Anheuser-Busch zijn Budweiser-bier inclusief logo’s en de naam Bud op de Europese markt mag brengen. De Duitse brouwer Bitburger had daar een protest tegen ingediend omdat het vond dat Bud teveel op de eigen koosnaam Bit lijkt.

Zie ook:
Ook Heineken met Anheuser-Busch in zee

Reageer op dit artikel