nieuws

Heineken over #iksteunjos: ‘lastig verweren

Café

Heineken vindt alle commotie over het conflict tussen horecaondernemer Jos de Winter uit Utrecht en de brouwer ‘absoluut niet leuk’. Afgelopen weekend ontstond een massale online steunbetuiging onder de noemer #iksteunjos.

Heineken over #iksteunjos: ‘lastig verweren

Donderdag 8 november diende een kort geding waarin Heineken kenbaar maakte af te willen van exploitant Jos de Winter van Nieuwe Dikke Dries in Utrecht. Dit omdat er sprake zou zijn van een betalingsachterstand. De dagen erna onstond een massale steunbetuiging op Twitter en Facebook van mensen die de kant kiezen van De Nieuwe Dikke Dries van Jos de Winter.

‘Wij vinden dit absoluut niet leuk,’ zegt Heineken-woordvoerder Hans Sjouke Koopal tegen de redactie van Misset Horeca. ‘We begrijpen die eerste reactie tot steun wel, maar het verhaal heeft twee kanten. Omdat wij met De Winter hebben afgesproken inhoudelijk niets naar buiten te brengen over deze zaak, is het voor ons nu wel lastiger om ons te verweren,’ aldus Koopal. Heineken wil die afspraak over radiostilte over het conflict niet schenden nu de commotie zo hoog oploopt en de brouwer behoorlijk aangevallen wordt. ‘Dat zou een moddergooigevecht worden waar niemand beter van wordt.’

Niet persoonlijk

‘Het gaat ons in ieder geval niet om de familie De Winter’, benadrukt Koopal. Er is sprake van een betalingsachterstand en omdat we er samen niet uitkwamen hebben wij vanuit Heineken besloten de rechter in te schakelen als onafhankelijke partij. Om tot die beslissing te komen zijn we echt niet over één nacht ijs gegaan.’

Over de bemoeienis van KHN in het conflict is Koopal duidelijk. ‘Ik snap dat KHN het als brancheorganisatie opneemt voor haar leden, maar wij distantieren ons van de terminologie die wordt gebruikt. Daar kunnen we ons absoluut niet in vinden.’

De rechter doet vrijdag 23 november uitspraak in de zaak.

Zie ook:

Kort geding: Heineken wil af van Jos de Winter

Massale steun via social media voor Jos de Winter

Social media kenner over actie #iksteunjos

Website en Facebookpagina voor #iksteunjos

Reageer op dit artikel