nieuws

Met bitcoins betalen bij stadscafé De Waag Delft

Café

Bij stadscafé De Waag in Delft kunnen gasten betalen met bitcoins. ‘Naar mijn weten zijn wij het eerste horecabedrijf in Nederland dat deze nieuwe virtuele valuta accepteert’, zo laat manager Hugo Overvoorde weten aan Misset Horeca.

Met bitcoins betalen bij stadscafé De Waag Delft

De bitcoin was de afgelopen weken volop in het nieuws. Bitcoin is een vorm van elektronisch geld, en tevens de naam van de open source software die is ontworpen om dit te gebruiken. Het geld kan naar een ander persoon worden verzonden via het internet door iedereen met een bitcoin-adres (klik hier voor een uitgebreide uitleg over het gebruik van bitcoins).

Editie NL besteedde aandacht aan de bitcoin en in dat item was ook aandacht voor stadscafé De Waag. Overvoorde vertelde daarin onder andere: ‘Het voelt een beetje als de chipknip van twaalf jaar geleden. Erg raar dat je niet weet waar je je geldt op stort.’

Bekijk hier het item van Editie NL.
Bekijk hier een instructievideo over bitcoins.