nieuws

Internationale bartendingstrijd naar Nederland

Café

De Grand Slam Bartending, een internationale vakwedstrijd voor flair bartending, komt voor het eerst naar Nederland. Strijdtoneel wordt de beurslocatie van HorecaEvenTT in Assen. De competitie is in februari volgend jaar.

Internationale bartendingstrijd naar Nederland

De internationale Grand Slam Bartending is een wedstrijd van The World Flair Assosiation (WFA) en wordt volgend jaar voor het eerst in Nederland gehouden. Er worden wereldwijd maar acht wedstrijden georganiseerd en één daarvan gaat plaatsvinden op Nederlandse bodem.

De WFA staat wereldwijd garant voor het hoogste niveau op het gebied van Flair Bartending. De wedstrijden hebben een internationaal karakter en staan onder toezicht van een internationale jury. De wedstrijden tellen mee voor de internationale WFA-competitie, waaruit jaarlijks een wereldkampioen voortkomt. Er worden maar acht van deze wedstrijden georganiseerd.

De eerste Grand Slam Bartending in Nederland wordt gehouden tijdens de regionale horeca vakbeurs HorecaEvenTT in Assen (10 t/m 12 februari 2014). Organisator Jan Vlap zegt daarover: ‘Als beursorganisatie willen wij ons ook meer richten op de horeca in het nacht- en uitgaansleven’.

HorecaEvenTT is naast deze Grand Slam bekend om haar andere vakwedstrijden waaronder de strijd om de Wynand Vogel Bokaal.

Reageer op dit artikel