nieuws

Jopenbier valt in de prijzen

Café

Het in de horeca bekende Jopenbier is op 27 september 2013 op de World Beer Awards in Engeland bekroond met maar liefst 5 medailles. Jopen Bok en Jacobus scoorden het hoogst met World’s best Gold en Europe Gold. De prijswinnaars werden op de voet gevolgd door Jopen Johannieter en Stout met Europe Gold. Jopen Adriaan verzekerde zich van Europe brons.

Jopenbier valt in de prijzen

Aan de succesreeks van Jopen B.V. lijkt geen einde te komen, zo laat het bedrijf weten in een persschrijven. Nog geen tien dagen geleden namen Lydian Zoetman en Michel Ordeman op de Drinktec Beurs in München tijdens de Gouden European Beer Star 2013 prestigieuze prijzen in ontvangst voor alweer Jopen Adriaan en Jopen extra Stout.
De World Beer Awards selecteren uit de allerbeste internationaal erkende bierstijlen het beste bier. Deze jaarlijkse proeverij jureert, selecteert en bevordert de promotie van de allerbeste speciaalbieren in de wereld. Bieren moeten volop beschikbaar zijn en er wordt blind gejureerd. Alle deelnemende regio’s in Azië, Europe en Amerika hebben hun eigen voorzitter. De acht categorieën worden samengesteld op basis van gemeenschappelijke eigenschappen en binnen elke categorie worden de bieren door stijlkwalificatie gegroepeerd.
Jopen BV is gespecialiseerd in het brouwen van traditioneel Nederlandse speciaalbieren. Het originele recept waarop bieren van Jopen zijn gebaseerd, gaat terug tot 1407. Haarlem was in het verleden de belangrijkste brouwstad van Holland. Sinds november 2010 is de Jacobskerk in Haarlem de nieuwe thuisbasis van het ambitieuze Jopen Bier. De historische kerk is omgetoverd tot een operationele brouwerij waar gasten, dankzij een combinatie van restaurant, grand café en brouwerij, het brouwproces nauwgezet met eigen ogen kunnen aanschouwen.

Reageer op dit artikel