nieuws

Ook distributiemedewerkers Grolsch in staking

Café

De staking bij Grolsch heeft zich uitgebreid naar de distributie van de Twentse bierbrouwer. Sinds dinsdagochtend 15 oktober worden biertrucks niet meer geladen en ook niet meer bestuurd, zo heeft FNV Bondgenoten bekendgemaakt.

Ook distributiemedewerkers Grolsch in staking

Medewerkers van Grolsch legden afgelopen vrijdag voor de tweede keer in een week het werk neer. De onderhandelingen voor een nieuwe cao liepen in juni vast.

Loonbod

De medewerkers vinden het loonbod van 0,75 procent van Grolsch onvoldoende. Tegelijkertijd vroeg het bedrijf aan het personeel drie atv-dagen in te leveren in ruil voor een variabele beloning van 1,25 procent.

Horeca

Erik de Vries, bestuurder bij FNV Bondgenoten, denkt dat de actie van dinsdag gevolgen gaat hebben voor de bevoorrading van horecagelegenheden die afhankelijk zijn van Grolsch-bier.

Reactie Grolsch

In een persverklaring laat Grolsch weten dat alle vrachtwagens voor de bevoorrading vanmorgen tijdig zijn uitgereden. ‘Voor Grolsch is het essentieel dat klanten en leveranciers geen hinder ondervinden van deze werkonderbrekingen.’

De brouwer meldt bovendien ‘dat de directie altijd bereid is om op basis van goede argumenten en wederzijds respect om tafel te gaan met FNV Bondgenoten’.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel