Haagse ondernemers gaan Bitcoin accepteren

Haagse ondernemers gaan Bitcoin accepteren

Een aantal horecaondernemers uit Den Haag gaat de Bitcoin accepteren als betalingsmiddel. Vanaf 20 maart kunnen gasten met deze nieuwe vorm van elektronisch geld terecht bij tien bedrijven aan de 'Bitcoin Boulevard'.

Den Haag krijgt een zogenoemde Bitcoin Boulevard, aldus Omroep West in een artikel op de website. Tien horecabedrijven aan de Dunne Bierkade bieden gasten op deze manier de mogelijkheid om te betalen met de digitale munteenheid.

Geen centrale bank

Omroep West schrijft dat de betreffende ondernemers 'er klaar voor zijn om de inmiddels groeiende groep Bitcoin-betalers in Nederland van dienst te zijn'. De Bitcoin is een nieuwe vorm van elektronisch geld, waarbij er geen centrale bank is.

De Waag Delft

De Bitcoin is bezig aan een opmars in de horeca. Vorig jaar april startte stadscafé De Waag in Delft - naar eigen zeggen als eerste horecabedrijf - met het accepteren van de elektronische munt.

Seats2meet.com

Hotel van Walsum in Rotterdam volgde in december 2013 en vergaderconcept Seats2meet.com gaat dit voorjaar Bitcoins accepteren.