nieuws

Van Spronsen: terras Nijmegen voordeligst

Café

Wie zin heeft in een drankje op een terras, is in Nijmegen het voordeligst uit. In Haarlem moet juist het hoogste bedrag worden betaald voor buiten genuttigde consumpties. Dit blijkt uit het jaarlijkse terrasonderzoek van het horeca-adviesbureau Van Spronsen, zo meldt De Telegraaf.

Van Spronsen: terras Nijmegen voordeligst

In Nijmegen kost een rondje drank met voor beiden een koffie, frisdrank, bier en rosé €18,77, aldus de Telegraaf op basis van het jaarlijkse terrasonderzoek van horeca-adviesbureau Van Spronsen.

In Haarlem zijn klanten voor dezelfde drankjes €22,09 kwijt.

Utrecht

Terwijl de terrasprijzen in Nijmegen stabiel zijn gebleven ten opzichte van vorig jaar, zijn ze in Utrecht juist met 5,3 procent gestegen.

De Domstad belandt daarmee op plek 6 van de top 10 van de duurste terrassteden.

Den Haag, Amsterdam en Rotterdam

Den Haag stond vorig jaar nog op nummer één van die lijst, maar is dit jaar gezakt naar plaats drie.

Den Bosch eindigt op de tweede plek met een prijs van €22,03. De top 5 wordt gecompleteerd door Amsterdam (€21,85) en Rotterdam (€21,45).

Prijsverschillen

Over de hele linie is een terrasconsumptie dit jaar 2,4 procent duurder dan in 2013. Wel constateert Van Spronsen grote verschillen tussen de tarieven voor de verschillende dranken.

In Eindhoven is een biertje met een gemiddelde prijs van €1,92 het goedkoopst. Voor een rosé hoeft in Nijmegen gemiddeld het minst te worden betaald (€3,15) en een frisdrank heeft in Breda gemiddeld de laagste prijs (€2,13).

Alcoholvrij

Volgens Van Spronsen is het deze zomer een trend om alcoholvrij bier te drinken op het terras. Vooral speciaalbieren nemen in dat segment een vlucht.

Benieuwd naar de beste terrassen van Nederland. Bekijk hier de Misset Horeca Terras Top 100 voor 2014.

Bron: ANP MediaWatch

Reageer op dit artikel