nieuws

Nieuwe eigenaren De Walrus Sneek en Leeuwarden

Café

Eetcafé De Walrus in Sneek en het tweede filiaal in Leeuwarden krijgen een nieuwe eigenaar. Oprichters Bas Hollenberg en Arjen Rusticus verkopen de aandelen van de top-100-bedrijven aan hun voormalige bedrijfsleider Johannes Klaversma, die er per 1 januari 2016 de scepter zal zwaaien.

Nieuwe eigenaren De Walrus Sneek en Leeuwarden

Arjen Rusticus en Bas Hollenberg opende in 2007 hun eetcafé De Walrus in Sneek. Twee jaar later volgde de tweede vestiging in Leeuwarden. Per 1 januari 2016 komt er een einde aan dit tijdperk als beiden hun aandelen verkopen aan Johannes Klaversma. De laatstgenoemde was tussen 2009 en 2012 bedrijfsleider in Leeuwarden.

Top 100-bedrijven

Met De Walrus wisten Rusticus en Hollenberg in zeven jaar tijd een succesvolle formule op te bouwen. Rusticus als gezicht aan de voorkant, met name in Leeuwarden, en Hollenberg aan de achterkant. Met een omzet van ruim €7 miljoen over 2014 haalden ze zelfs de Misset Horeca Grootste Merken en Bedrijven van dit jaar.  Ook scoren zowel Leeuwarden als Sneek goed in de Café Top 100 en de Terras Top 100.  Hollenberg verklaart de verrassende verkoop in Groot Sneek door meer tijd te willen vrijmaken voor zijn gezin.

Reageer op dit artikel