nieuws

Wonder’s Heerhugowaard verkocht na conflict

Café

De vestiging van Wonder’s Eten en Drinken in Heerhugowaard is door de Wonder’s Groep verkocht aan de pachter. Een conflict tussen de groep en de pachter mondde na tussenkomst van de rechter uit in de verkoop. Voor personeel en gasten verandert er niets aan Wonder’s Heerhugowaard, de zaak gaat onder dezelfde naam zelfstandig verder.

Wonder’s Heerhugowaard verkocht na conflict

De pachter van Wonder’s Heerhugowaard, Clanor bv, exploiteerde de vestiging van Noord-Hollandse grand cafégroep sinds 1 januari 2013. Per 1 oktober 2015 heeft Clanor ook de goodwill en inventaris overgenomen van de Wonder’s Groep.

De verkoop door Wonder’s Groep is een direct gevolg van een langslepend geschil tussen verpachter en pachter. Het geschil ging over technische mankementen en ondersteuning van het Wonder’s concept. Tijdens een kort geding in juni van dit jaar stelde de rechter Clanor in het gelijk. Deze uitspraak zorgde ervoor dat partijen een schikking overeengekomen zijn en uiteindelijk overeenstemming bereikten over de verkoop.

Clanor  zal de exploitatie van Wonder’s Heerhugowaard zelfstandig voortzetten, onder dezelfde naam. Voor de gasten en medewerkers verandert er niets ten opzichte van de situatie van voor de verkoop.

Naast Wonder’s Heerhugowaard zijn er ook vestigingen van Wonder’s Eten en Drinken in Bergen, Egmond aan Zee, Zaandam en Schagen.

 

Reageer op dit artikel