nieuws

Legalloyd: toegankelijk recht tijdens Terras Bootcamp

Café

‘Wij willen het recht toegankelijk en geschikt maken voor ieder budget’, aldus Sjors Dobbelaar van Legalloyd. Tijdens de Misset Horeca Terras Bootcamp gaf de oprichter van het Amsterdamse Legalloyd tips en beantwoordde hij juridische vragen van deelnemers.

Legalloyd: toegankelijk recht tijdens Terras Bootcamp

Mag je een foto van je volle zaak maken en deze op je site of social media publiceren, of kom je dan in conflict met portretrecht? Sjors Dobbelaar vraagt het zijn toehoorders tijdens de sessie Juridische valkuilen op de Terras Bootcamp van Misset Horeca. Een meerderheid van de aanwezigen meent dat je hiermee de privacy van aanwezigen schendt. ‘Onjuist, aldus Dobbelaar. ‘Er is natuurlijk portretrecht, en daar zal altijd wel iemand iets van zeggen. Maar wat is het privacybelang van één persoon tussen dertig anderen in een volle zaak? Een foto van publiek tijdens een voetbalwedstrijd mag ook, zo zal een rechter ook oordelen. Natuurlijk is het wel aan te raden om mensen om toestemming te vragen als je toch een foto gaat maken.’

Samenwerking Legalloyd en Misset

Het is één van de voorbeelden die Dobbelaar en Bas Dijkmans van Gunst aandragen tijdens hun sessie. Legalloyd is een juridische samenwerking gestart met Misset Horeca, een soort juridisch loket waar ondernemers terecht kunnen met hun vragen: van portretrecht en vergunningen tot aan aansprakelijkheid en contracten. Legalloyd adviseert verder op gebied van Arbeidsrecht, huurrecht, ondernemersrecht, intellectueel eigendom, contractrecht, financieringen en consignatie.

Reageer op dit artikel