nieuws

Topman Starbucks doet een stapje terug

Café 1023

Topman Howard Schultz (63) van Starbucks doet een stapje terug. Hij blijft aan als voorzitter van de onderneming maar draagt in april volgend jaar de dagelijkse leiding over aan medebestuurder Kevin Johnson (56), die nu nog operationeel directeur is. Dat maakte de Amerikaanse koffieketen donderdag bekend.

Topman Starbucks doet een stapje terug
Starbucks chairman, president and ceo, Howard Schultz, addresses partners (employees) and community leaders during the companyÕs 40th anniversary celebration at Starbucks Headquarters in Seattle on March 8, 2011.nnThe Seattle Headquarters joins four stores worldwide (Beijing, London, Paris, New York) as the first to unveil new logos. REUTER/Anthony Bolante/Handout (UNITED STATES Slug: Starbucks/)

In zijn nieuwe rol gaat Schultz zich met name bezig houden met innovatie en met initiatieven waarmee de koffieketen zijn maatschappelijke betrokkenheid wil tonen. Zijn opvolger Johnson begon zijn loopbaan bij IBM, werkte later voor Microsoft en Juniper Networks en begon in 2015 in zijn huidige functie bij Starbucks.

Starbucks

Starbucks staat op nummer 46 in de Horeca Top 100 van 2016. Wereldwijd steeg de omzet van Starbucks tot €16,8 miljard, een toename van liefst 16,5 procent. In Nederland stijgt de omzet gestaag. Net als het aantal vestigingen. Zo opende in Hilton Den Haag een Starbucks, na die in het Doubletree by Hilton bij Amsterdam Centraal de tweede vestiging in een hotel van Hilton. Begin dit jaar opende op Schiphol de grootste vestiging op een Europese luchthaven, met op het menu ook slow coffee, bier, wijn en warme gerechten.

Reageer op dit artikel