nieuws

FNV voelt zich buitengesloten bij overleg horeca-cao

Café 1620

FNV voelt zich buitengesloten omdat Koninklijke Horeca Nederland niet meer met de vakbond wil praten over een nieuwe horeca-cao. Onlangs liep het overleg tussen beide partijen stuk. Voor de werkgeversorganisatie is dat een reden om dan maar met een andere vakbond te gaan onderhandelen.

FNV voelt zich buitengesloten bij overleg horeca-cao

‘FNV heeft zijn beurt verspeeld’, aldus een woordvoerster van Koninklijke Horeca Nederland. ‘We willen wel graag een horeca-cao. Maar een cao zonder FNV is ook een cao.’ De werkgevers hopen er op korte termijn met een andere bond wel uit te kunnen komen.

Acties omtrent horeca-cao

FNV zegt ‘zwaar teleurgesteld’ te zijn en vindt het onacceptabel hoe de organisatie de grootste vakbond van Nederland op een zijspoor zet. Het grootste struikelblok bij de stukgelopen onderhandelingen tussen FNV en de horecawerkgevers was de hoogte van een loonsverhoging voor de ruim 350.000 medewerkers in de branche. De bond gaat nu in gesprek met zijn achterban om te kijken of er nog acties ondernomen kunnen worden.

Reageer op dit artikel