nieuws

Gin Festival breidt uit naar Utrecht en Rotterdam

Café 929

Het Gin Festival dat vrijdag 18 en zaterdag 19 mei plaatsvindt in Amsterdam, krijgt in juni vervolg in Utrecht en Rotterdam. ‘Gin bevindt zich dit jaar in de tweede golf: ook buiten Amsterdam groeit de G&T-categorie exponentieel. Daarom hebben we besloten om het festival uit te breiden.’

Gin Festival breidt uit naar Utrecht en Rotterdam

Vanwege de grote belangstelling, is het festival in Amsterdam vorig jaar verlengd tot twee dagen. Toen kwamen 2.400 bezoekers op het festival af. Dit jaar worden in Amsterdam nog eens zo’n 1.000 deelnemers meer verwacht dan vorig jaar.

Lees ook: Gin-Tonic Festival op Pier Scheveningen

‘Tweede golf gin’

Organisator en gin-expert Albert van Beeck-Calkoen: ‘Dat de gin-trend nog steeds groeit, blijkt uit de elk jaar groter wordende belangstelling van deelnemers en merken. Gin bevindt zich dit jaar in de tweede golf: ook buiten Amsterdam groeit de G&T-categorie exponentieel. Daarom hebben we besloten om het festival uit te breiden naar Utrecht en Rotterdam.’

Lees ook: Gin-Tonic op het Terras

Hiervoor gaat Van Beeck-Calkoen een samenwerking aan met drankspecialist Rick van Bezooijen. In Utrecht strijkt het Gin Festival neer in de oude gevangenis aan het Wolvenplein, terwijl in Rotterdam de Cruise Terminal tot een gin-walhalla wordt omgetoverd.

Lees ook: Jeneverfestival Schiedam in teken van Gin

Gin Festival met 120 gins

Tijdens de Gin Festivals presenteren 50 producenten en leveranciers zo’n 120 verschillende gins, die allemaal geproefd kunnen worden. Ook zijn er doorlopend masterclasses en seminars. Sprekers uit binnen- en buGin Festivalitenland vertellen over alle facetten van hun vak: het ontwikkelen en destilleren van de gin, maar ook over de geschiedenis van gin, tonic, jenever en cocktails.

Lees ook: Perfect Serve Gin Tonic

Tickets voor de Gin Festivals zijn verkrijgbaar vanaf 19,99 euro. Bij de tickets zijn de masterclasses, seminars en workshops inbegrepen, net als het proeven van de verschillende dranken. Voor mixen wordt een kleine bijdrage gevraagd. Op de festivalterreinen staan behalve drank-stands ook verschillende foodtrucks, variërend van hamburgers tot taco’s en dim-sum.

Data en tijden

Amsterdam: vrijdag 18 & zaterdag 19 mei (15:00 – 22:00 uur)
Utrecht: vrijdag 8 & zaterdag 9 juni (15:00 – 22:00 uur)
Rotterdam: zaterdag 23 juni (15:00 – 22:00 uur)

Reageer op dit artikel