nieuws

Bar-restaurant Sijf viert 20-jarig jubileum vijf dagen lang

Café 2765

Bar restaurant Sijf in Rotterdam viert deze maand het twintigjarig jubileum. Het Café Top 100-café doet dat vijf dagen lang met diverse festiviteiten. Ook wordt een eigen jubileum-bier gepresenteerd en is er een ontbijt voor buurtbewoners.

Bar-restaurant Sijf viert 20-jarig jubileum vijf dagen lang

Twintig jaar Sijf aan de Oude Binnenweg in Rotterdam, gaat groots gevierd worden. Om het feestje luister bij te zetten wordt op de eerste dag een heus eigen speciaalbier geïntroduceerd: het Jubileum-bier. ‘We zetten dit jubileum iedereen in het zonnetje: onze huidige en oud-medewerkers, gasten en buurtbewoners. Die laatsten krijgen zelfs hun eigen ontbijt’, aldus eigenaar Herman Hell.

Eigen speciaalbier

Woensdag 23 mei wordt het jubileumfeest afgetrapt met de lancering van een eigen speciaalbier. ‘Het is een fris witbier geworden. Ter inspiratie hebben we gekeken naar wat 20 jaar geleden een populair biertje was en dat vertaald naar nu’, aldus Hell. Donderdagavond worden de stoelen en tafels aan de kant geschoven en komt André Dadi disco- en funkplaatjes draaien.

Lees ook: Sijf tweede café met Duvel op tap

Sijf gaat vreemd

Vrijdag gaat Sijf vreemd en maakt de Engelstalige muziek voor één keer plaats voor een Hollandse avond, met SijfNederlandse meezingklassiekers en een verrassingsact. Deze avond worden ook alle oud-medewerkers – tijdens de speciaal voor hen georganiseerde exendag – het zonnetje gezet. Op zaterdag  worden de ramen en deuren opengezet en kan iedereen met een koptelefoon dansen met de silent disco.

Lees ook: Lunch-app bij Sijf

Op zondag zijn de omwonenden aan de beurt en worden ze getrakteerd op een uitgebreid bewonersontbijt. Daarna kunnen alle bezoekers relaxen tijdens een speciale editie van ‘Behind the Curtains’, waar een singer-songwriter op het kleinste podium van Rotterdam live zal optreden.

Reageer op dit artikel