nieuws

Alcoholvrij café op PinkPop

Café 2323

Pinkpop krijgt in het weekend van 16 juni 2018 een alcoholvrij café van Happy Drinks op haar terrein. Op de kaart onder meer de Fools Garden met Seedlip in combinatie met een chili-grapefruit zomersiroop van Pinkyrose en tonic. ‘Een serieuze alcoholvrije cocktail,’ zegt Lex Lemmers van het Trimbos Instituut, initiatiefnemer van Happy Drinks.

Alcoholvrij café op PinkPop
Alcoholvrije cocktail The Madonna

De alcoholvrije cocktail Fools Garcen bevat Seedlip; dit is een alcoholvrij kruidendestillaat zonder suiker. Met Happy Drinks zetten Pierre Wind en het Trimbos-instituut zich al jaren in voor een spannender alcoholvrij aanbod in de horeca. Op Pinkpop 2018 zijn de alcoholvrije drankjes te vinden in de ‘Kalm-aan-Laan’.

Op Pinkpop 2017 konden bezoekers van deze bar de winnende cocktail van Happy Drinks The Battle proeven. Deze wedstrijd is recent afgesloten met een overhandiging van een cheque. Op deze cheque stond een bedrag van vijfhonderd euro dat de limonademakers van Pinkyrose gaven aan de Rotterdamse stichting Music Matters. Vijfhonderd euro was de opbrengst van een limited edition siroop die Pinkyrose in 2017 eenmalig op de markt bracht om het winnende recept van The Battle op een eenvoudige manier zelf te maken.

Bartender Mark Jedski won in 2017 Happy Drinks The battle met zijn alcoholvrije versie van Gin-Tonic: The Madonna: like a virgin. Jurylid Mat Buitelaar (siropenmaker van Pinkyrose) was zo enthousiast over Marks recept dat hij er een speciale zomersiroop van maakte waarmee The Madonna gemakkelijk in de horeca gemaakt kon worden. Pinkyrose besloot om de opbrengst van de speciaal batch Herbal Bergamot Tonic te donoren aan een goed doel.

De keuze viel op stichting Music Matters. Met de opbrengst gaat Music Matters getalenteerde Rotterdamse kinderen en jongeren in een muzikaal zonnetje zetten. Lex Lemmers, projectleider Happy Drinks van het Trimbos-instituut: ‘Ons team was superblij met de keuze voor Music Matters. Het past in onze Happy Drinks-filosofie om alcoholvrij meer Rock ’n Roll te maken.’

Happy Drinks op Pinkpop

De Herbal Bergamot Tonic was in 2017 onder andere verkrijgbaar bij het Happy Drinks café op Pinkpop. Volgens Lemmers was het een ideaal product om mee te werken. ‘We hoefden alleen tonic en een slice komkommer toe te voegen om zo The Madonna te maken. De bezoekers van het festival waren er gek op en het was afgelopen jaar een van de populairste dranken bij ons aan de bar. Met Pierre Wind en Mark Jedski was het een feestje aan de bar.’

Over Happy Drinks

Met Happy Drinks zetten Pierre Wind en het Trimbos-instituut zich al jaren in voor een spannender alcoholvrij aanbod in de horeca. “Jongeren moeten meer te kiezen hebben als ze uitgaan. De horeca kan meehelpen om het alcoholprobleem te verminderen door spannende alcoholvrije dranken in het aanbod op te nemen. Verleid ze, daag ze uit met creatieve alcoholvrije dranken die je gedronken wilt hebben” aldus Pierre Wind.

Ook in 2018 is Happy Drinks weer te vinden op Pinkpop. Het Happy Drinks-café wordt dit jaar mogelijk gemaakt door Seedlip Drinks, Vanilla Venture, Fuze Tea, Koppert Cress, PinkyRose, Discovered en Pinkpop.

>> Misset Horeca Magazine op uw deurmat?