nieuws

Swinkels Family Brewers (Bavaria) brengt gerecht met Moritz bier naar Nederland

Café 1942

Swinkels Family Brewers, voorheen Bavaria, brengt het Spaanse Moritz bier uit op de Nederlandse markt. Moritz is het oudste Spaanse biermerk; in de zomer van 2017 gingen beide brouwers met elkaar in zee. Deze maand komt er de Beercan Chicken bij, voor het eerst te proeven bij Hudson Bar & Kitchen in Rotterdam.

Swinkels Family Brewers (Bavaria) brengt gerecht met Moritz bier naar Nederland

De eerste horecalocatie waar gasten de Moritz beercan chicken kunnen proeven is Hudson Bar & Kitchen in Rotterdam. Hudson introduceert de Moritz Beercan Chicken; kip gegaard op een blikje bier.

Pils uit Barcelona

Moritz is het oudste bier van Spanje en wordt gebrouwen in het hart van Barcelona, door de familie met dezelfde naam als het pils – Moritz. De pils heeft haar smaak te danken aan een combinatie van kwalitatieve ingrediënten: Saaz hop uit Tsjechië, bronwater uit het Montseny gebergte en diverse smaakmakende malt.

Door de steeds grotere vraag naar de Spaanse cultuur wordt sinds 2009 het biermerk wereldwijd verkocht. Swinkels Family Brewers verkoos Hudson Bar & Kitchen als partner voor de lancering van de beercan chicken in Rotterdam. Marc de Gier, mede-eigenaar van Hudson vertelt trots: ‘Zowel Swinkels als Moritz zijn familiebedrijven en daar zagen we natuurlijk gelijk raakvlakken! We vinden het dan ook een eer om de beercan chicken te introduceren bij het Rotterdamse publiek.’

Hudson Bar & Kitchen

In 2009 opende de eerste vestiging van Hudson Bar & Kitchen in Den Haag. De Amerikaanse stijl bleek een schot in de roos: door gebruik te maken van natuurlijke materialen als hout, leer en staal is de ambiance vergelijkbaar met dat van een hippe club in New York. Tegenwoordig duiken er overal Hudson restaurants op. Medio mei is ook Hudson Beach geopend, de Amerikaans georiënteerde strand hotspot van Kijkduin. Met de recente opening van Hudson Beach heeft Hudson 11 vestigingen op de teller.

Moritz: Barcelona sinds 1856

Het pilsmerk is opgericht in Barcelona in 1856 door brouwmeester Louis Moritz. Het is daarmee het oudste biermerk van Spanje. Er werken ruim driehonderd mensen in de ‘Fábrica Moritz’. Gesitueerd in het hart van de stad. Evenals Swinkels is de Spaande brouwer is een familiebedrijf. Het wordt tegenwoordig geleid wordt door de zesde generatie. Het Spaanse bier is in 22 landen verkrijgbaar en de afgelopen drie jaar is de brouwerij met 25 procent gegroeid. De in 2007 opgerichte microbrouwerij, met twee restaurants, een bakkerij en een concept store, ontvangt jaarlijks 500.000 bezoekers.

Bavaria betreedt Spaanse horeca via bierbrouwer

Binnenkijken bij Hudson in Leiden

Reageer op dit artikel