nieuws

Wedstrijdschema World Barista Championship Amsterdam bekend

Café 2176

De organisatie van het World Barista Championship heeft de wedstrijdschema’s van de 1e ronde en de groepsopdracht bekendgemaakt. Nederlands Kampioen Lex Wenneker staat op woensdag 20 juni om 12.00 in de arena voor zijn run in de eerste ronde.

Wedstrijdschema World Barista Championship Amsterdam bekend

Twee weken voor aanvang van het World Barista Championship op World of Coffee in Amsterdam is het wedstrijdschema van de eerste ronde bekendgemaakt. Nederlands Kampioen is de 13e deelnemer op dag één en betreedt om 12.00 uur station 1 van het wedstrijdpodium. Download onderaan deze pagina de volledige wedstrijdschema’s.

In totaal doen 56 deelnemers van over de hele wereld mee, allemaal nationaal baristakampioen van hun land. De eerste ronde is verdeeld over twee dagen: woensdag 20 en donderdag 21 juni. Na de eerste ronde wordt meteen bekendgemaakt welke 16 barista’s naar de 2e ronde mogen, die op vrijdag 22 juni wordt gehouden. De finale is vervolgens op zaterdag 23 juni.

Lex Wenneker wil finale WBC halen

Lex Wenneker wil finale WBC halen

Groepsopdracht

Naast de individuele run wordt ook een groepsopdracht gedaan. Wenneker vormt samen met de barista’s uit Colombia, Duitsland, Hongarije en Zuid-Korea Team Portafilter. Een goed resultaat in de groepsopdracht kan bij een mindere individuele run toch een ticket naar de halve finale betekenen. Na de eerste ronde van de individuele runs gaan de beste 15 automatisch door naar die halve finale, waar plek is voor 16 barista’s. De barista die het hoogst in het groepsklassement is gekomen maar op basis van zijn individuele run niet door zou zijn, mag alsnog naar de halve finale.

Deze regel kostte Merijn Gijsbers vorig jaar in Zuid-Korea zijn halve finale: hij eindigde als 16e in de eerste ronde, maar werd gepasseerd door een barista die in een team zat dat hoger scoorde bij de groepsopdracht.

World of Coffee

Het World Barista Championship vindt plaats op World of Coffee, een jaarlijkse wereldwijde koffiebeurs. Dit jaar wordt deze van 21 tot en met 23 juni gehouden in de Rai in Amsterdam. Lees hier meer over World of Coffee.

Download hieronder de volledige wedstrijdschema’s op dag 1 en 2 van ronde één van het World Barista Championship