nieuws

Naeckte Brouwers opent deuren brouwerij en proeflokaal

Café 514

De Naeckte Brouwers in Amstelveen openen woensdag 3 oktober officieel hun tweede brouwerij en proeflokaal Anna. De rest van de maand worden er diverse activiteiten ondernomen die in het teken van de opening staan.

Naeckte Brouwers opent deuren brouwerij en proeflokaal

Sinds 2013 hebben oprichters Michel Lagrand en Jan Albert van der Veen hun eigen brouwerij in Amstelveen en sinds november 2017 een proeflokaal in de voormalige Annakerk aan de Amsterdamseweg. Aldaar zal vanaf oktober ook de nieuwe brouwerij komen.

Naeckte Brouwers: kunst, cultuur en muziek

In de Annakerk in Amstelveen was ruimte voor een maatschappelijk en cultureel project waarin de brouwerij een prominente plaats heeft gekregen. Anna biedt naast het proeflokaal waar alle bieren van de Naeckte Brouwers gedronken kunnen worden, ook een programmering met verschillende evenementen op het gebied van film, theater, muziek en kunst.

De officiële opening, woensdag 3 oktober, wordt diezelfde maand gevolgd door diverse andere activiteiten die in het teken van de opening staan. Bier is daarbij de verbindende factor. Vanaf 4 oktober is de brouwerij te bezichtigen door het publiek. Op vrijdag 6 oktober wordt de eerste Amstelveense Bokkentocht georganiseerd: een tocht langs diverse horecagelegenheden die verschillende seizoensgebonden bockbieren op tap hebben.

Reageer op dit artikel