nieuws

Nederlands Bockbierseizoen officieel geopend

Café 563

Het Nederlands Bockbierseizoen is maandag 1 oktober officieel van start gegaan. De Nederlandse Brouwers vieren hiermee de jarenlange traditie waarbij ze samen met de bierkenners van Nederland op de eerste maandag van oktober de nieuwe jaargang van het bockbier vieren.

Nederlands Bockbierseizoen officieel geopend
Vlnr: Cees-JAn Adema, Roy Pickkers en Derek Walsh.

Bierbrouwers, biersommeliers en brouwmeesters proefden maandag 1 oktober de nieuwste bockbieren van 2018. Daarnaast werden er innovatieve bockbier- en foodcombinaties samengesteld door bierexpert Derek Walsh en chef de cuisine Roy Pickkers.

Bockbier aan tafel

Dit seizoen is er extra aandacht voor de lekkerste bockbier- en foodcombinaties. Cees-Jan Adema, directeur van de Nederlandse Brouwers: ‘Bockbier heeft dankzij het zoete en moutige karakter de potentie om geweldig te matchen bij bijzondere gerechten. Samen met de bierkenners van Nederland leren ook wij iedere dag over de veelzijdigheid van bockbier.

Bockbier ZAANDAM - 01-10-2018 Opening Nederlands Bockbierseizoen Proeverij met diverse gerechten en Bockbieren. COPYRIGHT RONALD SPEIJERDe Nederlandse Brouwers

Nederlandse Brouwers is de overkoepelende organisatie die de belangen behartigt van tien in Nederland gevestigde bierbrouwerijen: Alfa Brouwerij, Budelse Brouwerij B.V., Brouwerij De Leckere B.V., Grolsche Bierbrouwerij Nederland B.V, B.V. Gulpener Bierbrouwerij, Heineken Nederland B.V., InBev Nederland N.V., Lindeboom Bierbrouwerij B.V., Swinkels Family Brewers, Texelse Bierbrouwerij. Deze brouwerijen zijn samen goed voor ruim 95% van de bierproductie in Nederland.

Reageer op dit artikel