nieuws

Bar Beton sluit Koffie Top 100-zaak in Utrecht

Café 775

Bar Beton, een bescheiden koffieketen met vier vestigingen in Utrecht, sluit de vestiging De Bank, de huidige nummer 22 in de Koffie Top 100. De ondernemers achter Bar Beton willen zich meer richten op de zakelijke markt, en deze vestiging past niet in die strategie.

Bar Beton sluit Koffie Top 100-zaak in Utrecht

‘Onze drie andere vestigingen zijn veel meer gericht op een zakelijke doelgroep’, zegt Eric van Boven, één van de twee eigenaren van Bar Beton, tegen De Utrechtse Internet Courant. ‘We zijn er de laatste tijd achter gekomen dat hier onze passie ligt, en daar willen we ons ook volledig op gaan focussen. Omdat het restaurant daar niet goed bij aansluit hebben we besloten dit te verkopen.’

Bar Beton De Bank opende vier jaar geleden. De zaak deed enkele malen succesvol mee aan de Koffie Top 100, in de editie 2018 schopte deze vestiging het tot plek 22.

Op de locatie aan de oostkant van de stad komt weer horeca, maar Van Boven laat het aan de nieuwe eigenaar om daar meer over naar buiten te brengen. Bar Beton De Bank is inmiddels dicht, 4 november was de laatste openingsdag. Het personeel is verdeeld over de drie andere vestigingen: Bar Beton CS (nr 12 in de Koffie Top 100), Bar Beton Centrum en Bar Beton Rijnsweerd. Niemand wordt ontslagen.

Reageer op dit artikel