nieuws

The Amsterdam Coffee Festival klaar voor zesde editie

Café 1461

De zesde editie van The Amsterdam Coffee Festival komt eraan. Met de introductie van een nieuwe competitie, een compleet nieuwe manier om koffie te consumeren en enkele terugkerende formules is het programma van de beurs zo goed als gereed.

The Amsterdam Coffee Festival klaar voor zesde editie

The Amsterdam Coffee Festival 2019 vindt van 1 tot en met 3 maart 2019 plaats in de Westergasfabriek. Deze zesde editie heeft drie nieuwe onderdelen: Mindful Coffee Tasting, The Roaster’s Village en de wedstrijd Roast Masters.

The Amsterdam Coffee Festival biedt informatie en inspiratie aan koffieliefhebbers in de breedste zin van het woord: barista’s, professionals, koffiebarfanaten, experts of gewoon de nieuwsgierige koffieproever. Meer dan honderd stands met koffiegerelateerde producten, een food market, dj’s, cocktails met een stevige shot caffeïne en ongelimiteerde proefopportuniteiten.

Nieuw op The Amsterdam Coffee Festival

Mindful Coffee Tasting
Een compleet nieuwe manier om met koffie om te gaan, ontstaan onder invloed van de Mindful Coffee Movement. Deze multi-zintuiglijke en meditatieve coffee tasting ervaring, verandert de manier waarop je koffie consumeert radicaal. De holistische benadering van koffie stimuleert mensen om koffie op een bewustere manier te oogsten, brouwen en consumeren. En ondertussen ook minder te vervuilen en lokale koffieboeren te ondersteunen.

The Roaster’s Village
Samen met de Italiaanse espressomachinebouwer La Marzocco lanceert The Amsterdam Coffee Festival een nieuwigheid in de vorm van The Roaster’s Village. Hier ontdek je de meest innovatieve koffielabels van Nederland.

Roast Masters
Gloednieuwe competitieformule die dertig van ’s werelds meest vermaarde koffiebranders uitdaagt in hun vakgebied: de kunst van het branden. Een maand voor het event ontvangen ze 5kg van dezelfde koffiebonen. Daar moeten ze mee aan de slag om een uniek brandprofiel te creëren, dat ze op het festival presenteren.

Terug op The Amsterdam Coffee Festival

Latte Art Live
It’s showtime bij de stand van Alpro en Friesche Vlag. De wereldtop van latte art artiesten komen hier bijeen om hun skills te tonen. Steel met je ogen en leer in enkele hands-on workshops hoe je zelf de perfecte zwaan of rosetta maakt.

The True Artisan Café
Ontmoet de beste barista’s en ambachtelijke branders van Nederland in deze roterende koffiebar. Verschillende onafhankelijke cafés gaan aan de slag met La Marzocco’s Linea Mini espresso machines, om een uniek drankje op basis van koffie te maken. Kijk, keur en feest met enkele van de topbarista’s van het land.

Coffee Mixologists
Samen met koffielikeur Tia Maria, brengt de beurs hier twee werelden samen: die van koffie en cocktails. Hier kun je nieuwe koffiecocktails  ontdekken en ondertussen ook enkele tips & tricks van de meesters leren.

The LAB
Van demonstraties, workshops tot proeverijen: The LAB draait om innovatie, expertise en grensverleggende talks. Speciaal in het leven geroepen om bezoekers een scala aan interactieve sessies aan te bieden met een programma dat alles covert; van ‘Hoe open ik een gespecialiseerde koffiebar’ tot ‘Zelf thuis koffie brouwen’.

Dutch Barista Championships
Naast de nieuwe Roast Masters heeft The Amsterdam Coffee Festival een sterke traditie in kampioenschappen. De Dutch Barista Championship is ongetwijfeld de meest prestigieuze, maar met daarnaast ook de Dutch Cup Tasters, Latte Art en Brewers kampioenschappen.

Bekijk hier wie de finalisten zijn van Dutch Barista Championship, Dutch Latte Art Championship en Dutch Brewes Cup.

Over The Coffee Festival

In 2011 in Londen geïntroduceerd en ondertussen breidde The Coffee Festival al uit naar Amsterdam, New York, Los Angeles en Milaan. En de toekomst ziet er rooskleurig uit, want The Coffee Festival blijft innoveren. Misset Horeca is mediapartner van The Coffee Festival Amsterdam.

Organisator Ludovic Rossignol: ‘The Amsterdam Coffee Festival is een echte ode aan koffie en alle creatieve subculturen er omheen. Als organisatoren is het onze rol om de lat voor koffie hoger te leggen en koffiedrinkers in de breedste zin van het woord ambachtelijke koffie nog beter te leren appreciëren. We willen de brug slaan tussen de hippe speciality coffee movement en de traditionele koffiecultuur. Zo is het festival de place to be om de lekkerste koffies van dit moment en waanzinnige koffiecocktails te proeven en gewoon te genieten!’

Praktische info

  • The Amsterdam Coffee Festival vindt plaats van vrijdag 1 tot en met zondag 3 maart 2019, in de Westergasfabriek.
  • Het Festival start op vrijdagochtend voor professionals, pers en influencers. Diezelfde dag begint ook het publieke gedeelte vanaf 15 uur tot 21 uur. Bezoekers die vrijdag komen, krijgen ook toegang tot de Tia Maria Espresso Martini Launch Party.
  • Zaterdag 2 (10u – 18u) en zondag 3 (10u -17u) maart is het Festival de hele dag voor publiek open.
  • Dag-, weekend- en VIP-tickets, inclusief de Mindful Coffee Tasting, zijn verkrijgbaar via de website van The Amsterdam Coffee Festival
  • Misset Horeca heeft 200 gastpassen voor mensen uit de horecabranche om de ‘Industry Day’ voor professionals op vrijdag 1 maart te bezoeken. Voer de code MISSET in bij de checkout om het gratis toegangsbewijs te bemachtigen.

 

Foto's