nieuws

Finalisten Nederlandse koffiefinales 2019 zijn bekend

Café 1696

Afgelopen dagen vonden de voorrondes plaats van het Dutch Barista Championship, Dutch Brewers Cup en Dutch Latte Art Championship. De finalisten die het in maart 2019 tegen elkaar gaan opnemen op het Amsterdam Coffee Festival zijn daarmee bekend.

Finalisten Nederlandse koffiefinales 2019 zijn bekend

Traditioneel vinden de voorrondes voor de nationale wedstrijden plaats bij Alleborgh Espresso in Almere: Dutch Barista Championship en Dutch Brewers Cup. De voorronde voor het Dutch Latte Art Championship werd gehouden bij Zin Inspiratielab in Veghel. Het Dutch Cuptasters Championship kent geen voorrondes.

Dit zijn de finalisten:

Dutch Barista Championship

 • Farrah Tan
 • Wendelien van Bunnik
 • Gerard van Dijk
 • Charif Bennani
 • Dagmar Geerlings
 • Jasper de Waal

Dutch Brewers Cup

 • Niels te Vaanhold
 • Rob Clarijs
 • Björn Aarts
 • Frans van den Berg
 • Sander Groenink
 • Ben Morrow

Dutch Latte Art Championship

 • Marlous van Putten
 • Hugo van Duivenboden
 • Jesse Fook
 • Kaspar Tammjärv
 • Ben Morrow
 • Anouk Rodenburg

De finales van deze wedstrijden, en dus ook het Dutch Cuptasters Championship, worden gehouden tijdens het Amsterdam Coffee festival 2019, van 1 tot en met 3 maart 2019.

Wereldfinales 2018

Begin november vinden in Belo Horizonte, Brazilië, de wereldfinales plaats van Latte Art, Brewers Cup en Cup Tasters. Namens Nederland zijn daar aanwezig: Anouk Rodenburg, winnaar van het Dutch Latte Art Championship 2018 en Niels te Vaanhold, winnaar van het Dutch Cup Tatsters Championship 2018 en Olaf Boom, winnaar van de Dutch Brewers Cup 2018.

De winnaar van het Dutch Barista Championship 2018, Lex Wenneker, schopte het op World of Coffee in juni in Amsterdam tot de finale van het World Barista Championship en haalde een voor Nederland historische tweede plaats.

Reageer op dit artikel