nieuws

30ml Coffee Roaster start crowdfunding voor nieuwe vestiging

Café 909

Vrijdag 22 februari om 14:00 uur start een crowdfunding-actie, waarmee 30ml haar 4e vestiging in Utrecht wil openen. Het is de bedoeling dat de specialty coffee bar medio april haar deuren opent aan de Nachtegaalstraat 61.

30ml Coffee Roaster start crowdfunding voor nieuwe vestiging

Al langere tijd loopt barista Michel Tijdgat rond met het idee om een eigen zaak te beginnen. Hij is gek op koffie en werkt nu 1,5 jaar in de 30ml-vestiging aan het Vredenburg. Samen met de eigenaren/oprichters van de 30ml-formule, Frans en Wendy Kooijman, ging hij op zoek naar de mogelijkheden om voor zichzelf te starten. Tijdgat: ‘Ik werk al 8 jaar in de horeca. Toen ik de koffie van 30ml voor het eerst proefde wist ik: dit is échte koffie. Het was het lekkerste bakkie dat ik tot op dat moment gedronken had! Met veel plezier schotel ik mijn gasten nu zelf de mooiste kopjes koffie voor, gemaakt van door ons zelf gebrande bonen.’
Koffiebar 30ml stond drie jaar in de top-1o van de Misset Horeca Koffie Top 100, en afgelopen editie op plek 36.

Crowdfunding

30ml

Michel Tijdgat

Toen het pand aan de Nachtegaalstraat vrijkwam, was hij op slag verliefd: ‘Een lichte zaak met karakteristieke gevel, op een hoekje in de gezellige Nachtegaalstraat. Ik zag het meteen voor me.’ Daarna ging het snel. Ideeën zijn omgezet in concrete plannen en alle voorbereidingen zijn getroffen. Om het één en ander ook financieel mogelijk te maken, is een Crowdfunding-actie gestart via Capital Circle. Er wordt een bedrag van € 125.000,- ingezameld, waarmee de huidige inventaris overgekocht wordt en de zaak verbouwd kan worden tot de ‘huiskamer’ die 30ml graag wil zijn. Iedereen die ten minste € 500,- investeert, ontvangt een aantrekkelijke rente en een strippenkaart voor 10 koppen koffie.
Als alles volgens planning verloopt, worden de eerste ‘specialty koffies’ van 30ml Nachtegaalstraat nog vóór de Pasen geserveerd.

30ml Coffee Roasters

In 2009 opende de eerste 30ml-vestiging aan de Mariastraat in Utrecht. Inmiddels zijn er drie vestigingen in Utrecht en één in Amsterdam. Later dit jaar volgen nog Rotterdam en Hoorn. In de koffiebars/lunchrooms worden alleen ‘specialty coffees’ bereid: gezet van bonen met een ‘cupping score’ van ten minste 80 uit de 100 punten die verdeeld worden. De bonen worden in eigen beheer gebrand. Kenmerkend voor 30ml zijn verder de kaart met een ‘All day breakfast’, zelfgebakken taarten en de huiselijke sfeer. De koffiebonen kunnen ook voor thuisgebruik gekocht worden.