nieuws

Eerste Nederlandse rumdistilleerderij opent deuren in Amsterdam

Café 778

Eerste Nederlandse rumdistilleerderij opent deuren in Amsterdam
Ruben Maduro.

Spirited Union Distillery heeft de deuren geopend in Amsterdam. Via een crowdfunding-actie heeft Ruben Maduro de eerste rumdistilleerderij in Nederland gerealiseerd. De rum, Union 55, is botanisch geïnfuseerd. ‘Het leven -en rum- is beter met de juiste ingrediënten.’

Aan de Helicopterstraat 32 in Amsterdam is de eerste rumdistilleerderij van Nederland geopend. Volgens ondernemer en initiator Ruben Maduro is zijn Spirited Union Distillery ’s werelds eerste distilleerderij compleet gefocust op botanisch geïnfuseerde rum.

En naast de jaarlijkse 400.000 liter gedistilleerd die er geproduceerd wordt, gaan er ook workshops en tastings plaatsvinden.

Nieuwe rum

Rubene Maduro produceert in 2017 een compleet nieuwe rum. De botanisch geïnfuseerde rum Union 55. Maduro: ‘Ik heb dit alles vanaf de grond opgebouwd en heb zo mijn hele volwassen leven in de drankenindustrie gewerkt. Eén ding weet ik daardoor zeker: Het leven – en rum – is beter met de juiste ingrediënten.’

Spirited Union Distillery, Union 55 rum

Begin 2019 is daar de ambitie om de Spirited Union Distillery te beginnen. Met een nieuwe naam, nieuw label en – in de nabije toekomst – complete serie rums, begint The Spirited Union Distillery met een crowdfundingcampagne. ‘De crowd – vrienden, rumliefhebbers, – zijn massaal achter het project gaan staan en hebben het mogelijk gemaakt om de distilleerderij te openen’, aldus Maduro.

Spirited Union Distillery

Meekijken met die mogelijkheden is voortaan geen probleem. Met de distilleerderij opent gelijktijdig de Spirited Union Distillery Experience waar iedereen spirits van ketel tot fles kan volgen.

Lees ook:

Lees ook:

Buiten tastings en cocktailworkshops, geeft de Spirited Union Distillery ook workshops in distilleren. In twee uur tijd druppelt uit de ketel een eigen rum of gin. Ook de serieuzere distilleerder is welkom. De Spirited Union Distillery biedt onderdak aan andere (aspirant-) distilleerders.

Maduro: ‘Ik begon op vrijdagavonden in een kleine distilleerderij in Amsterdam. Op dezelfde manier wil ik andere startende merken ook een kans geven om hun spirit te ontwikkelen.’

Reageer op dit artikel