Nederlandse horeca maakt zich klaar voor St. Patrick's Day

Nederlandse horeca maakt zich klaar voor St. Patrick's Day

Carnaval staat voor de deur, maar ook het volgende feest dient zich half maart al weer aan. St. Patrick's Day wordt ook in de Nederlandse horeca populairder en steeds vaker gevierd. Ook in 2019 kleuren veel zaken op zondag 17 maart groen.

Veel horecazaken in Nederland vieren St. Patrick's Day van 15 tot en met 17 maart. Maar die laatste dag is de officiële sterfdag van Sint Patricius. De Grote Markt in Den Haag is ook dit jaar weer een middelpunt van de viering van deze Ierse feestdag.  Voor het negende jaar op rij kleuren de omliggende cafés groen. Naast Ierse specialiteiten, waaronder veel hele en halve pints, ook optredens met livemuziek, Riverdance en de uitzending van de jaarlijkse Six Nations rugbyfinale.

Daarnaast vieren honderden pubs door het hele land hun eigen Ierse feesten met livemuziek en optredens. Ook doen ieder jaar diverse locaties in Nederland mee aan de zogeheten Global Greening. Hierbij kleuren verschillende gebouwen of wateren groen. Dat gebeurt wereldwijd, maar in Nederland zijn er in 2019 6 'Greenings.'

• Reuzenrad op De Pier in Scheveningen
• Uilenburgersjoel, rijksmonument in Amsterdam
• Splendor, poppodium in Amsterdam
• Wilhelmus-Hubertusmolen, windmolen in Weert
• Grote Kerk Den Haag
• Green Light Parade Amsterdam.

REPRO FREE 16/03/2016, Weert – Tourism Ireland’s annual Global Greening initiative, to celebrate the island of Ireland and St Patrick, has gone from strength to strength – from its beginning in 2010, with just the Sydney Opera House going green, to this year, when about 200 landmark buildings and iconic sites across the world will turn a shade of green for our national day.  PIC SHOWS: Windmill in Weert, the Netherlands, joins Tourism Ireland’s Global Greening initiative, to celebrate the island of Ireland and St Patrick. Pic – Sjoerd van Hoof (no repro fee) Further press info – Sinéad Grace, Tourism Ireland 087 685 9027

Die laatste is een primeur voor de hoofdstad om het 10-jarig bestaan van de global greening te vieren en aankondiging van St. Patrick's Day in het weekend. Iedereen kan zich hiervoor opgeven zich woensdag 13 maart om 19:00 uur verzamelen bij Café Cobra op het Museumplein. De route zal door Amsterdam gaan en is zo'n 6,5km lang en eindigt weer op het Museumplein. Deelnemers ontvangen van te voren een LED light green pakket om de fiets te versieren.