nieuws

Swinkels mag voortaan predicaat Koninklijk voeren

Café 1713

Swinkels mag voortaan predicaat Koninklijk voeren
Peer (l) en Jan Reinier Swinkels.

Swinkels Family Brewers mag voortaan het predicaat Koninklijk voeren. Commissaris van de Koning van Noord-Brabant, Wim van de Donk, overhandigde het predicaat woensdag 27 maart aan de familie en komt als ‘bekroning’ op het 300-jarig bestaan dat de Brabantse bierbrouwer dit jaar viert.

Royal Swinkels Family Brewers is de naam waarmee de brouwerij, die voorheen bekendstond als Bavaria, voortaan door het leven mag. Swinkels is door Koning Willem-Alexander officieel het predicaat ‘Koninklijk’ toegekend. De eretitel komt in het jaar dat de Brabantse bierbrouwerij zijn 300-jarig jubileum viert. Het predicaat werd woensdag 27 maart overhandigd door de commissaris van de Koning van Noord Brabant, Wim Donk.

Lees ook:

Lees ook:

Directievoorzitter Jan-Renier Swinkels: ‘Het is een voorrecht om het predicaat Koninklijk te mogen voeren. Het is een bekroning voor iedereen die in die 300 jaren een bijdrage leverde aan deze mooie brouwerij. Maar het is ook een extra stimulans om het nog beter te doen, voor onze brouwerijen en iedereen die daarbij betrokken is. Voor de familie en de maatschappij waarin we geworteld zijn.

300 jaar Swinkels

Commissaris van de Koning, Wim van de Donk: ‘Swinkels is een toonaangevend familiebedrijf in Brabant. Een onderneming met een traditie van drie eeuwen, een familiebedrijf dat traditie en innovatie weet te verenigen rond een oer-Brabants product. Het is steeds weer een bijzondere eer en een genoegen om het predicaat ‘Koninklijk’ te mogen overhandigen, een bijzonder moment en een felicitatie waard.’

Swinkels Koninklijk

Swinkels Family Brewers is 300 jaar geleden begonnen in het Brabantse Lieshout en is een onafhankelijk familiebedrijf, waar inmiddels de 7e generatie sinds 2007 aan het roer staat. Swinkels omvat zeven brouwerijen en tientallen merken. Het familiebedrijf groeide de afgelopen jaren o.a. door overnames, waaronder die van Palm Belgian Craft Brewers in 2016 en Bier&cO.