nieuws

Eigenaar wijnbar Lefebvre opent tweede zaak in Utrecht

Café 872

Pal naast wijnbar Lefebvre aan de Utrechtse Neude opent eigenaar Ernest Lefebvre een tweede zaak: Liqourbar. Zoals de naam doet vermoeden, is hier de hoofdrol weggelegd voor gedistilleerde dranken.

Eigenaar wijnbar Lefebvre opent tweede zaak in Utrecht

Wijnbar Lefebvre opende in 2012 in een voormalig makelaarskantoor. In 2016 werd de zaak uitgeroepen tot Wijnbar van het Jaar door GrootSpraak. Eigenaar Ernest Lefebvre was in 2013 finalist in de strijd om de titel Hotello of the Year.

Toen het naastgelegen hoekpand – waar een uitzendbureau zat – vrijkwam, sloeg Ernest Lefebvre toe. Hier opent hij Liquorbar, een café dat zich vooral richt op (lokaal) gedistilleerde dranken, schrijft De Utrechtse Internet Courant. ‘We bieden kleine distilleerderijen en brouwerijen een podium en serveren drank met een sterk verhaal.’

In samenwerking met distilleerderij De Pronckheer in Cothen is een tweetal eigen dranken ontwikkeld, die zijn gebaseerd op een ‘node’, waar het plein Neude naar is vernoemd. Node is een middeleeuwse aanduiding voor een moeras, en voor de Node gin en Node vodka van Liquorbar zijn onder meer botanicals gebruikt die zijn geïnspireerd op moerasplanten.